Personal Data Protection Notice

Personal Data Protection Notice

This Personal Data Protection notice serves as an integral part of the terms and conditions of all services/programmes offered by Magnum Corporation Sdn Bhd and its Subsidiaries (hereafter referred to as "MAGNUM") which may have required you to provide your personal data for the above services/programmes offered.

MAGNUM is fully committed to protecting the rights and privacy of individuals, in accordance with the Malaysian Personal Data Protection Act 2010 ("PDPA"). For the purpose of this Personal Data Protection notice, "Personal Data" is any information related directly or indirectly to an individual who is identified or identifiable from that information or from that and other information that MAGNUM possesses.

MAGNUM as a data user that processes your Personal Data abides by the PDPA's 7 Data Protection principles, as briefly summarized below.

  1. General Principle - MAGNUM shall not process your personal data unless you have given consent to the processing of your personal data. "Processing" means collecting, recording, holding or storing your personal data or carrying out any operation or set of operations on your personal data.
  2. Notice & Choice Principle - For each service/programme under MAGNUM such as Magnum4D Result via email service, Multi-Million Ringgit Draw Programme, Magnum4D Vouchers, and etc., you will be notified in writing of the lawful purposes for which your personal data is collected and whether it is obligatory that you provide your personal data.

    By providing your personal data to MAGNUM for any of the Magnum services/programmes, you have given consent to MAGNUM to process your Personal Data for the stated lawful purposes.
  3. Disclosure Principle - MAGNUM shall not disclose any of your personal data for any purpose other than the above stated purposes disclosed at time of collection. MAGNUM shall not disclose to any third party without your consent.
  4. Security Principle - MAGNUM shall take practical steps to protect your Personal Data from any loss, misuse, modification, unauthorised or accidental access or disclosure, alteration or destruction.
  5. Retention Principle - MAGNUM shall not keep your Personal Data longer than is necessary for the fulfillment of the lawful purposes to which it was obtained for.
  6. Data Integrity Principle - MAGNUM shall take reasonable steps to ensure that your personal data is accurate and relevant only to the lawful purposes to which it was obtained for.
  7. Access Principle - MAGNUM shall give you access to your own personal data held by MAGNUM so that you are able to check and correct any inaccuracies, incompleteness, misleading or not up-to-date.

If you wish to request access to your Personal Data held by MAGNUM for the above purposes or to withdraw your consent, please send your request in writing to the following address:

Attention:
Marketing Department
Magnum Corporation Sdn. Bhd.
Wisma Magnum
111 Jalan Pudu
55100 Kuala Lumpur

MAGNUM shall respond within 14 Days upon receipt of your request. MAGNUM reserves the right to impose a data processing fee for your request.


Notis Perlindungan Data Peribadi

Notis Akta Perlindungan Data Peribadi Ini berfungsi sebagai sebahagian daripada terma-terma dan syarat-syarat semua perkhidmatan / program yang ditawarkan oleh Magnum Corporation Sdn Bhd dan Anak Syarikat (selepas ini dirujuk sebagai "MAGNUM") yang mungkin memerlukan data peribadi anda untuk perkhidmatan / program yang ditawarkan.

MAGNUM komited sepenuhnya untuk melindungi hak peribadi individu, selaras dengan Akta Perlindungan Data Peribadi Malaysia 2010 ("PDPA"). "Data Peribadi" sepertimana yang dinyatakan dalan notis Perlindungan Data Peribadi berikut, merujuk kepada apa-apa maklumat yang berkaitan secara langsung atau tidak langsung dengan individu yang dikenal pasti atau boleh dikenal pasti daripada maklumat itu atau daripada maklumat itu dengan lain-lain maklumat yang dimiliki oleh MAGNUM.

MAGNUM sebagai pengguna data peribadi anda akan mematuhi 7 prinsip Data Perlindungan dalam PDPA, sebagaimana yang dirangkaskan di bawah:

  1. Prinsip Umum - MAGNUM tidak akan memproses data peribadi anda sebelum mendapat kebenaran daripada anda untuk menjalankan tugas pemprosesan. "Pemprosesan" bererti mengumpul, merekod, memegang atau menyimpan data peribadi anda atau menjalankan apa-apa operasi atau set operasi ke atas data peribadi anda.

    Dengan memberikan data peribadi anda kepada MAGNUM, anda telah bersetuju memberi kebenaran kepada MAGNUM untuk memproses data peribadi anda untuk tujuan yang sah semasa pemungutan data peribadi anda.
  2. Notis & Prinsip Pilihan - Untuk setiap perkhidmatan / program di bawah MAGNUM seperti Keputusan Magnum4D melalui perkhidmatan e-mel, Program Cabutan Multi-Million Ringgit, Baucer Magnum4D, dan lain-lain, anda akan dimaklumkan secara bertulis mengenai tujuan yang sah bagi pemungutan data peribadi anda dan sama ada ia adalah wajib bahawa anda menyediakan data peribadi anda.

    Dengan menyediakan data peribadi anda bagi mana-mana program / perkhidmatan MAGNUM, anda bersetuju memberi kebenaran kepada MAGNUM untuk memproses Data Peribadi anda bagi tujuan yang sah di sisi undang-undang yang dinyatakan.
  3. Prinsip Pendedahan - MAGNUM tidak akan mendedahkan apa-apa data peribadi anda untuk sebarang tujuan selain daripada tujuan yang dinyatakan di atas sepertimana yang dinyatakan pada masa pemungutan data. MAGNUM tidak akan mendedahkan kepada mana-mana pihak ketiga tanpa kebenaran anda.
  4. Prinsip Keselamatan - MAGNUM akan mengambil langkah yang praktikal untuk melindungi data peribadi anda daripada sebarang kehilangan, penyalahgunaan, pengubahsuaian, akses yang tidak dibenarkan atau disengajakan atau pendedahan, pengubahan atau pemusnahan.
  5. Prinsip Penyimpanan - MAGNUM tidak akan menyimpan Data Peribadi anda untuk tempoh yang lebih lama daripada yang diperlukan untuk memenuhi tujuan yang sah.
  6. Data Prinsip Integriti - MAGNUM akan mengambil langkah-langkah yang munasabah untuk memastikan bahawa data peribadi anda adalah tepat dan relevan hanya untuk tujuan yang sah.
  7. Prinsip Akses - MAGNUM akan memberi kebenaran kepada anda untuk mengakses kepada data peribadi yang dipegang oleh MAGNUM supaya anda boleh menyemak dan membetulkan sebarang ketidaktepatan, ketidaklengkapan, mengelirukan atau tidak terkini.

Jika anda ingin meminta akses kepada Data Peribadi anda yang dipegang oleh MAGNUM untuk tujuan di atas atau untuk menarik balik persetujuan anda, sila hantarkan permintaan anda secara bertulis ke alamat berikut:

Untuk perhatian:
Marketing Department
Magnum Corporation Sdn. Bhd.
Wisma Magnum
111 Jalan Pudu
55100 Kuala Lumpur

MAGNUM akan memberi maklumbalas dalam tempoh masa 14 hari dari tarikh permintaan anda diterima. MAGNUM berhak mengenakan bayaran pemprosesan data bagi permintaan anda.